Få hjälp med immaterialrätt

Idéer uppstår och därmed tillverkas nya uppfinningar. Om du har kommit på en uppfinning eller en idé som kan vara en succé är det viktigt att du skyddar den. I dagens samhälle finns det mycket bedrägeri och falska människor. Med hjälp av patentbyrånhttp://bjerken.se/se kan du få hjälp med att skydda din idé. Genom att ta patent på en uppfinning kan ingen annan ta din idé. I vissa länder heter det bruksmönsterskydd och du får ensamrätt på uppfinningen.

Olika skyddsrätter
För att du ska kunna få patent eller bruksmönsterskydd på din uppfinning måste du lämna in en ansökan till Patent- och registreringsverket, förkortning PRV. Där granskar de din produkt/uppfinning och ser om den verkligen är unik och ny, en så kallad förprövning. Det går även att lämna in en ansökan till Europapatentverket, förkortning EPO. Ett patent gäller endast uppfinningar som är tekniska lösningar på olika problem. Design och mönsterskydd är en annan slags skyddsrätt där du ansöker om att ha ensamrätt på produktens form eller dekoration. Det är viktigt att man inte förväxlar design och mönsterskydd med bruksmönsterskydd då de skyddar olika saker.

Viktigt att skydda din idé
Varumärkesskydd är ett annat slags skydd som används för att skilja en vara eller tjänst från liknande varor och tjänster. Då varumärket är det som används i marknadsföring och presentationer är det viktigt att skydda det för att inte konkurrenter ska kunna skapa liknande eller identiska symboler och varumärken. Detta gäller allt grafiskt och kan vara både ord, figurmärke, symbol, slogan, förpackning eller ett musikstycke. Om du vill ha hjälp och rådgivning om skydd av olika slag kan du hitta kontaktuppgifter till följande kontor på hemsidan. Du hittar kontoren i Stockholm, Eskilstuna, Borlänge, Västerås, Örebro, Sundsvall, Gävle och Linköping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *